menu

Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot

Mīļākais itāļu deserts? Pašsaprotami, ka tiramisu. Maigs, kafijas garšu, ar gaisīgu krēmu un neuzkrītošu savoiardi cepumju garšu. Apskatām, kur Rīgā nogaršot īstāko – vispareizāk pagatavoto – tiramisu.

Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
unsplash.com

Casa Nostra

/ Kā pie itāļu vecmāmiņas /

Casa Nostra ievedīs tevi Itālijā, tiklīdz kā pārkāpsi pār slieksni: vienkāršais, autentiskais interjers nemaz neatstāj citu izvēli. Tiramisu šeit gatavo pēc tradicionālās receptes: Amaretto liķieris, mascarpone, olas, cukurs, kafija un ‘Savoiardi’ cepumi. Delikāts pēc garšas un kārtīgi piesūcināts ar kafiju, deserts tiek pasniegts glītās stikla burciņās saldajiem ēdieniem.

Adrese: Elizabetes iela, 10B

Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
tiramisu
canva.com
Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
tiramisu
canva.com
Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
tiramisu
canva.com
Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
Portofino
instagram.com/portofino_restorans/tagged

Restorāns Portofino

/ Atmiņas par Ligūrijas piekrasti /

Restorāns Portofino atrodas Klusajā centrā; galdiņš šeit būs jārezervē iepriekš, taču ātri vien kļūs skaidrs, kāpēc šī vieta vienmēr ir piepildīta ar viesiem. Tiklīdz kā nogaršosi šeit pasniegtos ēdienus.

Desertam, protams, iesakām izvēlēties tiramisu – tas šeit ir neticami garšīgs un gaisīgs. Ja ir kādreiz gadījies izmēģināt īstu itāļu tiramisu, tad šis būs tādā pašā līmenī.

Adrese: Ausekļa iela, 7

Rossini

/ Klasiskā pasniegšanas metode ar zemenēm /

Rossini – klasiskas, ilgas maltītes, tikmēr restorāna atmosfēra ir nepiespiesta, gluži kā Itālijā. Tiramisu rotā ar zemenēm vai citām sezonas ogām, bet pasniedz uz liela, skaista šķīvja.

Adrese: Dzirnavu iela, 31

Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
Rossini
instagram.com/restoransrossini
Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
tiramisu
unsplash.com

Kafejnīca “Mārtiņa Beķereja”

/ Ar sudraba karoti /

Pilsētā ir daudz konditorejas veikalu, bet mums iepaticies tas, kas atrodas uz Brīvības ielas. Veca māja pašā pilsētas centrā – un rinda, lai tiktu pie svaigiem kruasāniem vai pīrāgiem, kafiju un kūkām uz apakštasītes. Šī ir vecākā konditoreja Rīgā, kur kulinārijā tiek izmantoti tikai dabīgi produkti un laika gaitā pārbaudītas receptes. Tiramisu šeit ir ļoti maigs un mēreni salds, pasniegts uz apakštasītes ar sudraba karoti.

Adrese: Brīvības iela, 80

Mājas tiramisu recepte

Katru gadu Itālijā tiek rīkots konkurss par labāko tiramisu divos dažādos gatavošanas stilos: pēc klasiskās vai oriģinālās receptes. Uzvarētāju izvēlas Itālijas Gastronomijas akadēmija. Kas attiecas uz balvu, tā vienmēr tiek turēta noslēpumā.

Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
tiramisu
canva.com

Tomēr, lai pagatavotu tiramisu, nav jāsacenšas ar itāļu šefpavāriem. Dalāmies ar šī deserta recepti, kuru mums pastāstīja viens no vietējiem maizniekiem.

Sastāvdaļas:

mascarpone – 500 g
olas – 4 gab.
pūdercukurs – 5 ēd.k.
tumšā šokolāde – pēc garšas
espresso kafija – 300 ml.
kafijas liķieris – pēc garšas un vēlmēm

  1. Sakuļ olu baltumus līdz izveidojas ļoti stingras putas.
  2. Sajauc olu dzeltenumus ar pūdercukuru.
  3. Pievieno maskarponi un kārtīgi samaisi (vislabāk to darīt ar lielu dakšiņu).
  4. Krējumam pievieno olu baltumus pa vienai ēdamkarotei, un viegli samaisa.
  5. Sajauciet aukstu espresso ar alkoholu. Katru cepumu 5 sekundes pamērcē tinktūrā un ievieto veidnē.
  6. Pusi no krēma uzklāj uz savoiardi.
  7. Pa virsu liek otru kafijā mērcētu cepumu kārtu.
  8. Un uz tiem – atlikušo krēmu.
  9. Tiramisu ievieto ledusskapī uz 5-6 stundām (pa šo laiku krēms sabiezināsies)
  10. Izņem no ledusskapja un pa virsu uzkaisa kakao vai šokolādi.

Starp citu, tiramisu pieņemts uz šķīvja izkārtot ar karoti, nevis griezt porcijās. Bon appetit!

Gardākais tiramisu Rīgā: kur to nogaršot
tiramisu
canva.com
Autors: editor nbhd
Datums: 05.04.23
Pasākumi