
unsplash.com

Rocket Bean Miera iela
/ Filtrētās kafijas Karaliste /
Viena no populārākajām grauzdētavām Rīgā, kas nu jau kļuvusi pazīstama arī ārpus Latvijas.
Rocket Bean ir par brīvu atmosfēru, filtrētu kafiju un kanēļa maizītēm.
Šis uzņēmums jau paspējis pilsētā iemantot sev vairākas kafejnīcas, bet mēs dziedam slavas dziesmas Miera ielas kafejnīcai. Kāpēc? Iemesls slēpjas grauzdēšanas telpā. Tur var redzēt visu procesu, sākot no pupiņu sagatavošanas, līdz to šķirošanai iepakojumos.
Adrese: Miera iela 29/31, Dzirnavu iela 39
All Cappuccino
/ Mazā Itālija /
Itālijā, kā zināms, ļoti ciena kafiju, tāpēc zina, kā to pareizi pagatavot.
Rīgā ir divas All Cappuccino kafejnīcas: Vīlandes ielā 13 un Antonijas ielā 11.
Šis ģimenes uzņēmums, kuru pārvalda laulāts pāris, darbojas jau vairāk kā 15 gadus, kas Rīgā ir retums.
Viņi gatavo ne tikai lielisku kafiju, bet arī pašgatavotus saldumus, maigas kūkas (pamēģini burkānu kūku, lūdzu) un smalkmaizītes. Pieejami arī prosecco un vīns.
Adrese: Vilandes iela, 13, Antonijas iela, 11


Katkevich
/ Vienīgais kofīšops Maskačkā /
Kafejnīca Katkevič atrodas Rīgas vēsturiskajā rajonā – Maskavas forštatē.
Vieta radīta, lai mainītu apkaimes tēlu un apvienotu dažādus cilvēkus vienuviet.
Lattes šeit ir tik garšīgas, siltas un pienainas! Tā vien šķiet, ka nav iespējams pagatavot gardāk, tomēr tiem, kam patīk kas vairāk putojošs un salds, ieteicams iegādāties fleur-de-lis.
Rekomendējam kombinēt kafijas dzērienus ar siltām sarkanajām zivīm un dārzeņu salātiem. Tas var šķist neparasti, taču ir ļoti garšīgi!
Adrese: Lāčplēša iela 114
Kafejnīcas atmosfēra ir tas, ko cilvēki nākuši šeit meklēt: modernu, rosīgu vietu ar runātīgiem baristām, kā arī pieejamu klusi apslēptu stūrīti, kur pieņemts runāt pusčukstus.

unsplash.com
Kalve
/ Moderna trešā viļņa kafejnīca /
Kalve piesaista visus kafijas dzērājus, kas spējīgi atšķirt lungo no ristretto. Uzņēmuma stāsts aizsākās ar mīlestību pret kafijas kultūru un vēlmi uzsākt kafijas grauzdēšanas kampaņu.
Šeit jūs varat ne vien iegādāties kvalitatīvas, īpaši grauzdētas pupiņas, bet arī dzert dažādu garšu kafiju, pozitīvo pieredzi noslēdzot ar gardiem konditorejas izstrādājumiem (banānmaize vēl šodien rādās mūsu sapņos).
Neighborhood ieteikums: filtra kafija ar skābuma un šokolādes notīm, ko papildina kazas siera bulciņa, tomāti un karamelizēti sīpoli.
Adrese: Stabu iela 38 ( un vēl divas pilsētas apkaimes)


interiormagazine.lv/jauna-pieturvieta-miklas-un-dizaina-gardeziem/
Mīkla
/ Kapučīno un mandeļu kruasāni /
Mīkla dibinātājs ir Uvis Janičenko. Pēc ilggadējas prakses labākajās Dānijas, Zviedrijas un Spānijas gastronomijas vietās viņš pieņēma lēmumu izveidot savu maiznīcu dzimtajā Latvijā.
Šī vieta ir minimālisma un perfektu baristu pasaule. Graudaugi tiek gūti no Kalves, vienmēr pulcējas daudz cilvēku un gaisā virmo mandeļu kruasānu smarža, kas sajaukusies ar kapučīno.
Mīkla atrodas Klusajā centrā, netālu no Mākslas muzeja. Pēc kafijas un kruasāniem ir īpaši labi pastaigāties, apskatīt muzeju un iedvesmoties darīt ko jaunu un interesantu.
Adrese: Dzirnavu iela 42 (bet puiši ir atvēruši arī vecpilsētā)
Kafejnīcā ir svarīga ne tikai kafija, bet arī cilvēki, maizītes un pats koncepts.
Caffeine
/ Skolēna stūrītis ar karameļu latte un pirmo mīlestību /
Caffeine ir kafijas gatavotāju ķēdes uzņēmums, kurā pieejami visi iespējamie sīrupi(un garšīgākā siera kūka pilsētā). Iekštelpas atgādina co-working telpas vai dažos gadījumos pat kafejnīcu no seriāla “Draugi”.
Un, ja bērnībā jums patika īriss, vienkārši palūdziet, lai jūsu kafijai pievieno karameļu sīrupu. Tas darbojas kā burvīga laika mašīna.
Adrese: Krišjāņa Barona iela 13 (un daudzās citās vietās pilsētā)

unsplash.com

facebook.com/photo
Kūkotava
/ Izvēlētā kafijas ēdienkarte un pīrādziņi /
Kūkotavas konditorejas meistari katru dienu cep desertus, iedvesmojoties no labākajām Eiropas konditorejas tradīcijām.
Melnā klasiskā kafija un aveņu pīrāgs. Vai tas nav lieliski? Tas ir duets, kas iekaros ikviena sirdi.
Vai arī vēl viena abpusēji izdevīga kombinācija: laša keksiņš un maigs, gaisīgs kapučīno ar vieglu ogu skābenu espresso. Izvēlies galdiņu pie loga un baudi.
Adrese: Tērbatas iela 10/12
Troubadour Gourmand
/ Espresso un rīta avīze /
Bernard – tā sauc cilvēku, kuram pieder šī kafejnīca. Viņš ir tas francūzis, kurš postpadomju Rīgai parādīja, cik patīkami ir dzert kafiju, sēžot pie galdiņa ārā, tikmēr baudot svaigi ceptu kruasānu.
Pirmā asociācija, kas nāk prātā, pieminot Troubadour Gourmand, ir agrs rīts, tasīte spēcīga, rūgta espresso ar valriekstu pēcgaršu, kafijas automāta troksnis un dzīvas sarunas apkārt. Troubadour Gourmand ir brīnišķīga vieta, kur paņemt rīta avīzi, apsēsties pie neliela galdiņa un baudīt vēl vienu doppio espresso ar ūdeni un prosciutto bagetīti.
Un tas ir izcils dienas sākums. Dolce far niente, kā saka.
Adrese: Krišjāņa Barona iela 52


unsplash.com
Miit coffee
/ Auzu pārslu plātsmaize pie milzu koka galda /
Miit kafija ir ikviena vegāna un veģetārieša paradīze. Šķiet, ka viņiem ir visi vegāniskā piena veidi, kas pasaulē pieejami (no sojas līdz banānu pienam un atpakaļ). Un lielais koka galds šajā kafejnīcā provocē cilvēkus lauzt barjeras un iepazīties ar nejauši satiktiem svešiniekiem.
Ievērības cienīgs arī fakts, ka šī vieta atvērta darba dienās līdz plkst. 22.00, kas Rīgā ir retums. Šeit var iegādāties arī īpašas kafijas pupiņas no dažādām Eiropas grauzdētavām.
Mūsu iecienītākais: auzu pārslu flāns ar pikantu, savelkošu un tomēr izteikti sabalansētu, patīkamu garšu. To noteikti ieteicams ēst ar kokosriekstu batoniņu.
Adrese: Lāčplēša iela 10