menu

Elemental  biznesa centrs

Mūsdienīgs biroju komplekss, kas rada veselīgu vidi produktīvam darbam. Šeit pirmo reizi Latvijā apkurei un dzesēšanai tiks izmantoti ģeotermālie pāļi. Parunāsim par pirmo posmu.

“Elemental biznesa centrs ir veidots kā orientieris. Tās ikoniskā forma būs atpazīstama no tālienes. Pieejot tuvāk, varat apbrīnot tās smalkās detaļas. Jūs varat ierasties ar velosipēdu vai automašīnu — ēka jūs sagaidīs tikpat sirsnīgi. Elemental ir izstrādāts, lai noteiktu jaunu standartu mūža funkcionalitātei”.

Indreks Ollmans, vadošais arhitekts un PLUSS Architects partneris

Sākotnēji projekts saucās Elemental Skanste, bet 2023.gada sākumā komplekss tika pārdēvēts par Elemental Business Center.

Šobrīd tajā notiek aktīva būvniecība — biznesa centra pirmā kārta, kas sastāv no divām ēkām, tiks nodota ekspluatācijā 2023. gada rudenī. Kad visi posmi būs pabeigti, biznesa centrs Elemental sastāvēs no piecām biroju ēkām ar iznomājamo platību 42 000 m² un daudzstāvu autostāvvietu 1100 automašīnām.

Izkārtojumi un ērtības

Kompleksa pirmo kārtu veido divas desmit stāvu ēkas ar kopējo platību 33 500 m², no kurām 21 000 m² ir paredzētas A klases biroju telpām.Abas ēkas savieno horizontāls bloks ar sabiedriskām funkcijām — konferenču telpu. Potenciālajiem īrniekiem ir paredzēta telpa un atsevišķas kopstrādes zonas biznesa centrā Elemental, trenažieru zāle, dušas un ģērbtuves, atpūtas zonas un ēdināšanas zonas. Kompleksa telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Pielāgojamas telpas katrā stāvā ļauj pielāgot biroja izmēru no 240 m² līdz 1100 m². Ēku taisnstūra forma un interjera risinājumi paver bezgalīgas iespējas darbam ar stāvu plāniem — telpu skaits, to formas un izmēri var būt jebkādi. Biroju telpās griestu augstums ir 3,3 metri. Īrnieki varēs izvēlēties birojus ar vairāku veidu gatavo apdari. Piekļuve birojiem tiks nodrošināta 24 stundas diennaktī.

Biznesa centra Elemental nomniekiem ir pieejami dažādi reklāmas veidi: logo uz fasādes, karogu masti, iekšējā reklāma.

Kompleksā būs pazemes autostāvvieta, kas paredzēta 200 automašīnām, bet vēl 300 varēs novietot atklātā autostāvvietā. Ir arī 400 velosipēdu stāvvietas ar mazgāšanas un ģērbtuvēm un 40 vietām elektromobiļu uzlādei.

Infrastruktūra

Biznesa centrs Elemental atrodas modernajā Skanstes rajonā, kas strauji attīstās kā Rīgas centrālais biznesa rajons.

Centra atrašanās vieta nodrošina tiešu savienojumu ar pilsētas centru un ērtu piekļuvi dažāda veida sabiedriskajam transportam.

Elemental  biznesa centrs
Elemental Business Centre
pluss.ee

Blakus biznesa centram Elemental atrodas sporta centrs Arēna Rīga un divi parki: jau esošais Skanstes un viens no lielākajiem Rīgā, jauns publiskais parks 3 hektāru platībā ar dažādām sporta un atpūtas iespējām, kas tiks uzcelta pretī.

Energoefektivitāte

Projektā tiek izmantotas progresīvas būvniecības tehnoloģijas. Energoefektīvas ēkas ir projektētas atbilstoši starptautiskajam BREEAM standartam Excellent līmenī — pēc būvniecības pabeigšanas ēkas realizētāju komanda sagaida BREEAM Outstanding sertifikātu.

Biznesa centrs Elemental būs pirmā biroju ēka Latvijā, kas apkurei un dzesēšanai izmantos ģeotermālos pāļus. Pateicoties tiem, ēkas nomnieki varēs izmantot atjaunojamos energoresursus.

Pāļos iebūvētie ģeotermālie siltumsūkņi spēs saražot līdz 72% no ēkas siltumenerģijas, tādējādi samazinot apkures izmaksas līdz 45%, samazinot ikmēneša enerģijas rēķinus par 0,35 eiro par kvadrātmetru.

Biznesa centru Elemental raksturo arī pirmšķirīgs iekštelpu klimats, augsta iekštelpu gaisa kvalitāte un labs insolācijas līmenis darba vietā.

Cenas

Īres maksa: no 14,95 EUR/m² + apsaimniekošana + komunālie maksājumi.

Projekta komanda

Elemental Business Center ir Kapitel un Merks uzņēmumu projekts. 

Paredzamās darbu izmaksas ir 49 miljoni eiro. Visa iekārta gatavā pasūtītājam uzņēmumam Kapitel izmaksās 60 miljonus eiro.

Kompleksa arhitektūru izstrādāja Igaunijas arhitektu kompānija PLUSS Architects sadarbībā ar Latvijas partneriem SIA AB ARHO. Par sabiedrisko telpu interjeru bija atbildīgs arhitektūras un dizaina birojs Open AD.

Autors: editor nbhd
Datums: 29.05.23